Moonistritsel

Attention: open in a new window. | Print |

Rikkaliku martsipani-mooni maitselise täidisega pärmitaina küpsetis.

  • 2,5 dl piima
  • 400-500 g nisujahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 6 g kuivpärmi
  • 1 muna
  • 50 g võid
  • näputäis soola

Täidis:

  • 100 g mooniseemneid
  • 120 g võid
  • 0,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 munakollane
  • 100 g martsipani

Määrimiseks: muna

Sega kuivpärm vähese jahuga, lisa käesoojusest pisut soojem piim. Lisa toasoe muna, suhkur ja sool. Lisa järk-järgult juurde jahu, klopi ühtlaseks tainaks. Sõtku sisse toasoe või. Vajadusel lisa jahu, sest tainas peaks olema õhuline ja käte küljest lahti lööv. Kata taina kauss köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks (umbes 1 tund).

Täidiseks vahusta toasoe või munakollase ja tuhksuhkruga. Sega juurde mooniseemned.

Kui tainas on kahekordseks kerkinud, rulli jahusel laual tainas nelinurkseks ja määri peale ühtlaselt mooniseemnetäidisega. Kata riivitud martsipaniga.

Jaga tainas kolmeks pikaks ribaks, rulli iga riba kokku. Põimi ribadest palmik. Aseta ahjuplaadile, määri munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 190-kraadises ahjus u. 20-30 minutit.

Sellest kogusest tuleb üks suur või kaks väiksemat stritslit.

Lisas: Marit

 

Kommentaarid
Lisa uus
Anonüümne |31.12.2012 23:57:17
Nii. Hommikul tegin seda vana-aasta maiusroaks ja hävis nii ruttu, et ... homme
pean uue tegema... Aitähh!
Mina tegin presspärmiga (u 12 grammi panin).
Kommenteeri
Nimi:
 
Palume sisestada kood juuresolevalt pildilt.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."