Teeme ise - toorjuustukook

Toorjuustukook on meie suur lemmik. Vaatamata sellele, et hea tooraine on kallivõitu ja läheb õige mitu tundi aega, kui kooki sööma saab hakata, sest see maitseb parim külmkapi-külmana.

Toorjuustukook valge šokolaadiga

Koogi küpsetamine on iseenesest lihtne, aga on terve rida soovitusi ja näpunäiteid, mida tuleks jälgida, sest toorjuust on selline peen tegelane, kellele meeldib vahest pirtsutada, kui asjad õigesti pole. Alljärgnevalt meie nippe:

  • Kvaliteetne tooraine on number üks, millest alustada. Parima tulemuse saad Philadelphia täisrasvasest või Farmi naturaalsest toorjuustust. Unustage ära kaalujälgijate väherasvased tooted või kohupiima-toorjuustud (Creme bonjour või Tere toorjuust) – te saate hea koogi, aga kindlasti mitte ülihea kreemja toorjuustukoogi.

Siiruviiruline mustsõstardega toorjuustukook

  • Kõik vajalikud koogi toorained – sh toorjuust, munad, hapukoor jms, peavad olema toasoojad. Vastasel juhul on raske ühtlast segu saada, näiteks võib taina sisse jääda toorjuustu tükid.
  • Küpsistena võid edukalt kasutada ka tavalisi Selga või Kalevi küpsiseid. See, kui paksu kihi koogi alla paned, on maitse asi, meile meeldib küllalt õhuke kiht. Kook püsib hästi koos ja seetõttu ei ole paksu küpsisekihi järele mitte mingit vajadust.
  • See, kui suure diameetriga koogivormi kasutada, annab suure osa koogi õnnestumisest. Koogitainast peaks olema niipalju, et koogivorm peaaegu ääreni täituks. See tähendab, et ahjust tuleb tõeliselt kena ja kõrge iludus. Seega, kui toorjuustu ei ole teab mis palju, siis kasuta väiksemat, näiteks 20 cm läbimõõduga vormi.
  • Koogi saad vormist paremini kätte kui koogivormi vahele on pistetud küpsetuspaber – ära seda kindlasti unusta.

Toorjuustukoogikesed suupistelauale

  • Aseta koos koogiga ahju ka veenõu, sest toorjuust armastab niiskust! Vastasel juhul on ta kerge murenema. Tea, et kook küpseb õrnalt ja aeglaselt.
  • Tunne oma ahju ja leia õige temperatuur. Parim soovituslik küpsetamistemperatuur on 160-165 kraadi. Kui kook läheb ettenähtud küpsetamisaja jooksul pruuniks, oli temperatuur liiga kõrge.
  • Kook on küps siis kui ta veel võdiseb.
  • Esmalt jahuta kooki ahjus, paokil uksega, siis toatemperatuuril ja siis külmkapis üleöö.
  • Toorjuustukook ei armasta igasuguseid marju suurtes kogustes – tulemus võib tulla päris vesine. Seetõttu tee marjad enne tainasse segamist jahuseks või lisa koogitainale pisuke tärklist ning kindlasti pea nendega piiri!

Siiruviiruline toorjuustukook maasikatega

Vaata ka:

Toorjuustukook kondenspiimaga

Kolme šokolaadi toorjuustukook (Perenaine.ee sünnipäevakook)

17.10.2009

Eva

 

 

Kommentaarid
Lisa uus
Krista |20.11.2009 11:45:56
Võrratud pildid!
Janne |21.11.2009 18:22:44
Tahtsin veel lisada kasutatava toorjuustu koha pealt, et väherasvased või
rasvatud toorjuustud mitte ainult ei muuda toorjuustukoogi maitset kahvatuks,
vaid võib juhtuda ka see, et kook jääb seest liigselt vedelaks ja
võdisevaks, mida toorjuustukoogi puhul kindlasti juhtuda ei tohiks. Nii et
light-versioonid võite julgelt poodi jätta :)
Nora |06.08.2010 01:36:56
Minul tekkis küsimus. Lisasin toorjuustu-suhkru-munasegule poole sidruni mahla
ja segasin õrnalt, kuid koheselt oli näha, et toorjuustumass läks tükki. Kas
võib olla, et sidrunimahl reageerib toorjuustuga ja tulemus on tükiline?

Kõik ained oli toasoojad, eelnevalt mikserdasin toorjuustu suhkruga ja siis
lisasin ükshaaval mikserdades 3 muna.
Kook on küll veel ahjus jahtumas ja
seega maitset ei tea, aga kuidagi mõtlikuks võttis see tükilisus...peaks ju
olema ikka siidine ja ühtlane...

Ette tänades,
Nora
Elisa |07.08.2010 00:50:54
Millist toorjuustu kasutasid? Kõik toorjuustud on natuke erineva
vahustamistaluvusega ja võivad lõpuks tükki minna nagu üleklopitud vahukoor
läheb võiks, ehk vesi hakkab eralduma. Seda juhtub eriti mascarpone tüüpi
toorjuustudega. Happesus võib teha alguses kergelt tükiliseks, aga õrnalt
segades peaks uuesti muutuma ühtlaseks. Täpsemalt ei tea praegu öelda :/
Nora |10.08.2010 13:47:23
Kasutasin Farmi toorjuustu. Pärast jahtunult oli koogitekstuur siiski siidine.
Kahtlustan ise, et olin liiga hoogne enda uue mikseri kasutamisel :) Ja siis
sidrunihape näitas koheselt veale.
Tänud info eest! :)
Eva |10.08.2010 13:55:33
Nora, ma ei tea küll, mis see konkreetne põhjus võiks olla, aga soovitan
järgmisel korral kasutada Philadelphia täisrasvast toorjuustu. Teiste
toorjuustudega olen toorjuustukoogi tegemisel ka ise "alt läinud" ja
seda korduvalt.
Kats |14.10.2010 21:55:05
ja minu mustsõstardega kook ei tulnud välja :(
ainult ülemine äär oli
niivõrdkuivõrd "kõvem", hommikul ikka võdises ja vormi ma ei
julgenud ka õhtul lahti võtta, way too võdisev.
seega saime meie
toorjuustupudingi-kreemi moodi asja.
suhkrut paneks mina tunduvalt vähem ka :)
Mari-Liis |15.02.2011 02:19:48
Ma loen ja mõtlen, et kas ei ole siinses tekstis ja kommentaarides väikesed
käärid?
Nipinimekirjas on: Kook on küps siis kui ta veel võdiseb.
Aga
Janne manitseb: kook jääb seest liigselt vedelaks ja võdisevaks, mida
toorjuustukoogi puhul kindlasti juhtuda ei tohiks.

Kumb siis õige on? Võdisev
või mitte?

Ja millist Farmi toorjuustu soovitatakse? On olemas toorjuust
originaal ning Farmi köögitoorjuust. Kas neil on vahet?
Eva@Perenaine |15.02.2011 11:06:38
Kahtlustan, et Janne lauses on rõhk sõnal "liigselt". Minu kogemuses
peab kook enne ahju väljalülitamist keskelt (u. 5 cm raadiuses) veel
võdisema.

Farmi toodete osas - kui Farmi, siis kindlasti suurem pakk, sellega
tuleb mahlasem!
Daisy |02.12.2011 18:36:04
Minul ka tükiline kogemus Farmi toorjuustuga. Nii et olen ikka truu
Philadelphiale.
Siiri |23.04.2012 13:49:07
Tahtsin vaielda vastu väitele, et Creme bonjour'ist ei saa head kreemjat kooki.
Saab küll ! Ja kohe väga kreemja. Võin öelda, et ühes tuntud restoranis
tehakse toorjuustukooki just ainult Creme bonjour'iga.
Elina |23.04.2012 17:12:35
Rama Creme Bonjour on see, millest tasuks mööda käia. Lihtsalt Creme Bonjour
peaks ikka täitsa tavaline toorjuust olema ja küpsetamiseks sobima.
Merike |13.05.2012 15:13:30
Mina proovisin Farmi köögitoorjuustust.
Ei läinud tükki, tekstuur siidine.
Kommenteeri
Nimi:
 
Palume sisestada kood juuresolevalt pildilt.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."