Ahju-vaniljekreem

Küpsetatud vaniljekreem (ingl k baked custard) on kreemine lihtsasti valmiv magustoit.

Klassikaline küpsetatud vaniljekreem
  • 500 ml kohvikoort
  • 250 ml piima (3,5%)
  • 1 vaniljekaun ja sellest eraldatud seemned
  • 2 muna + 3 munakollast
  • 110g peenikest suhkurt

1) Pane ahi 150 kraadisele temperatuurile soojenema. Kalla koor, piim, vaniljekaun ja vaniljeseemned potti ja kuumuta keemiseni. Eemalda pliidilt ja aseta kõrvale.

2) Klopi käsitsi vahtu munad, munakollased ja suhkur. Eemalda vaniljekaunad piimasegust. Nirista sisse piim - tee seda peene nirena, munasegu pidevalt segades.

3) Kalla saadud segu läbi sõela kuumuskindlatesse vormidesse (1,5 liitrit - 6 anumat).

4) Aseta vormid suuremale ahjuplaadile ja täida see kuuma veega, nii et ahjuvormid oleksid poolenisti vees. Küpseta 1 t. ja 25 minutit. Eemalda ahjust, lase 15 minutit seista ja asu sööma.

Nipid ja nõuanded

  • Piima ettevaatlik niristamine munasegusse on oluline seetõttu, et ennetada muna tükki minekut. Kiirustades võib tulemuseks olla magus omlett.
  • Küps magustoit peaks keskelt võdisema, sest see jätkab järelküpsemist pärast ahjust võtmist.
  • Segu sõelumine enne vormidesse kallamist eemaldab tükkiläinud muna ja suuremad vaniljetükid.
  • Ole loov ja kasuta erinevaid vorme - sobivad kõikvõimalikud kuumakindlad tassid, kausid, nõud. Pea meeles, et mida väiksem nõu, seda kiiremini magustoit läbi küpseb. 
  • Ole julge ja katseta meelepäraste lisanditega - klassikalist versiooni sobivad hästi täiendama näiteks vaarikad, muskaatpähkel, dessertvein, apelsinikoor, kookos, ingver.

Lisas: Eva

Allikas: donna hay magazine

13.08.2010

Kommentaarid
Lisa uus
Kommenteeri
Nimi:
 
Palume sisestada kood juuresolevalt pildilt.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."